Atelier Nies

Op Summer Breek kan je niet om de knalroze knutselcaravan van Atelier Nies heen. Op zaterdag verandert hij in een rijdend kunstwerk, als onze jonge en wat oudere bezoekers haar beschilderen. “Deze caravan heeft een beetje liefde nodig. En die kan jij haar geven. Pak een kwast en volg de nummertjes.”

Niamh (spreek uit: Nieve) McCullough coördineert dit jaar de beeldende kunst op Summer Breek. Ze studeerde in 2014 af aan de Academie voor beeldende vormgeving. “In Nederland kom je mijn naam niet vaak tegen, maar in Ierland is dat wel anders. De van oorsprong Gaelic spelling levert vaak grappige uitspraken op. Daar is Nies er een van, die naam bleef hangen bij vrienden en vriendinnen. Dus toen ik een prachtige ruimte kon betrekken in het pand van A19 Ateliers, aan het Achterom in Hoorn, ontstond Atelier Nies.”

In het Atelier verzorgt Niamh lessen voor kinderen, scholieren en volwassenen. Tijdens het kinderatelier op donderdagmiddag bruist het van de creativiteit. Natuurlijk wordt er ook volop gespeeld en geëxperimenteerd, maar creativiteit is het uitgangspunt. Door creativiteit leer je sneller en makkelijker problemen op te lossen, je leert ideeën die in je hoofd ronddwalen te vertalen naar iets concreets of tastbaars.