MOOON, drie buurneefjes uit Aarle-Rixtel die met een flinke dosis muziek de buurt onveilig maken. Met hun garage/blues met diverse surf invloeden en een vleugje psychedelica speelde ze de afgelopen vier jaar in allerlei zalen en op festivals zoals de Popronde, Paaspop en Noorderslag.

De stevige baslijn van Tom de Jong, de flinke drums van Gijs de Jong en de bluesy gitaar van Timo van Lierop maken deze band compleet. Invloeden uit de jaren ’60 en ’70 zijn zeker aanwezig! Op 6 oktober kwam debuutalbum ‘MOOON’s Brew’ uit via Excelsior Recordings, uiteraard met de single ‘Mary You Wanna’. De grootste hit van de band met over de 85.000 views op YouTube. Na de uitverkochte release show ging MOOON op tour door heel het land. Lovende kritieken lieten niet lang op zich wachten.

“Ze maken een brouwsel van onder andere garage, country, surf, blues en psychrock. Oftewel MOOON’s Brew, zoals de albumtitel ook klinkt. Het is een appetijtelijk en vaardig opgeklopt geheel. Deze gasten bespelen hun instrumenten als ware virtuozen en schakelen met opvallend groot gemak tussen de verschillende stijlen” – Randy Timmers – OOR

MOOON’s Brew smaakt naar meer!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.