Alhoewel The Dawn Brothers geen bloedverwanten zijn, zijn het wel degelijk broeders in de rock ’n roll. Geïnspireerd door grote klassieke songsmeden als The Band, CCR, Rolling Stones en Otis Redding brengen ze pure rootsliedjes met de dwingende cadans van een locomotief.

Met hun knappe debuutalbum ‘Stayin’ Out Late’ (2017) rijden de Rotterdammers op een muzikale golf van het verleden naar de toekomst en leveren daarmee een overtuigend bewijs dat sexy soulfull rock ’n roll altijd actueel zal zijn. In hun eigen woorden: “We play the old souls from the future”.

Bas, Levi, Rowan en Rafael overrompelen met uitmuntende muzikaliteit het publiek als een bliksemstoot om vervolgens met heerlijke zompige grooves te beklijven. Deze jonge kliek vrije vogels laat zich inspireren door vertakkingen als blues, gospel en sixties rock. Impulsief jaagt de band de overtreffende trap na, met gouden melodieën als het onwrikbare fundament. De losgebarsten energie die vrijkomt prikkelt en voedt de noodzaak om compleet uit je dak te gaan.

Het debuutalbum werd geproduceerd door niemand minder dan Mischa Den Haring (T-99) en Pablo van de Poel (DeWolff) en opgenomen in Pablo Electrosaurus Southern Sound Studios. Inmiddels zijn de eerste singles uitgebracht en is de toon gezet voor een rooskleurige toekomst. Dit jaar overheerst de drang om met hun tomeloze energie en muzikaliteit zoveel mogelijk festivals, clubs en podia aan gort te spelen. The Dawn Brothers moet je gezien hebben!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.