The Homesick bestaat uit Jaap van de Velde, Erik Woodwijk en Elias Elgersma. Jaap en Elias spelen ook in Yuko Yuko. Elias treedt ook op als El Gersma, Jaap speelt ook in Korfbal, het nieuwe project HACHE en oh ja, hij baste ook nog een tijdje in Rats on Rafts. De gemene deler tussen al die bands: ze zijn in staat om vernuftige, ijzersterke popliedjes te schrijven, maar kunnen het niet laten om daar ook experiment in te laten doorvloeien. Want een mooie hook wordt nog mooier als hij wordt omlijst door af en toe wat lelijkheid, toch?

Amper droog achter de oren waren ze, toen The Homesick zich in 2014 voor het eerst liet gelden. Vanuit Dokkum veroverden ze op stormachtige wijze de Nederlandse podia met de speelse ‘Twst Yr Wrsts’ EP. Het jaar daarop toerde de band met Rats on Rafts door Nederland. Festivals als Le Guess Who?, Incubate, Where The Wild Things Are en Bad Bonn Kilbi volgden.

Vorig jaar verscheen het langverwachte debuutalbum ‘Youth Hunt’, vol noisy popliedjes. 3voor12 roemde het debuut als een van de beste Nederlandse albums van het jaar. Internationaal gooide het drietal hoge ogen met een tour langs twintig zalen (en festivals als Best Kept Secret, Liverpool Psych Fest en Vienna Waves) in heel Europa.

Menno Pot (Volkskrant): “Flitsend schakelen ze tussen sprankelende gitaarpop (‘Gucci Gucci’), shoegaze, postpunk (‘Half Aryan’) en schurende uitbarstingen van gitaarnoise (‘Eater Of Meat’).”

John Robb (Louder than War): “Seriously good band.”

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.