Canshaker Pi

Geen band die zo in de media ‘getypecast’ is als Canshaker Pi uit Amsterdam: jong, wild, moderne slacker rockers onder de muzikale invloed van bands uit de tijd van rond hun geboorte zoals Pavement, The Pixies, Dinosaur Jr. en Nirvana. Verder lees je over Canshaker Pi altijd dat ze zo energiek zijn en hard spelen. Klopt allemaal, maar er is zo veel meer. Dat ze minsten zo poppy als agressief zijn wordt zelden aangestipt. Die liedjes zijn in feite in gewapend beton gegoten pop en laten zich ook meezingen. Net als bij hun muzikale helden zitten bij Canshaker Pi in een orkaan van geluid fantastische popmelodieën verstopt.

Ze waren de verrassing van Noorderslag. In 2016 verschenen de EP’s ‘Boomslang’ (Tender) en ‘For Ed’ (Excelsior). In november volgde (eveneens bij Excelsior) hun titelloze debuutalbum, dat werd geproduceerd door Pavement-frontman Stephen Malkmus (Pavenment). Sindsdien raast de storm die Canshaker Pi heet door het land. Eigenwijs, op volle kracht en genadeloos! OOR: “De band speelt alsof hun leven er vanaf hangt. Het is tegendraads, vuig, zompig en snoeihard. De energie spat van het podium af.”

Een show van Canshaker Pi is eigenlijk één overbluffende kamikaze-manoeuvre. Met een handjevol licht ontvlambare gitaarpop grossiert dit jonge Amsterdamse viertal in het kunst- en vliegwerk: beukend, sputterend, stoeiend en stuiterend… en dát tot de laatste zweetdruppel vloeit. Helaas heeft die dusdanig prille geestdrift voor iedere ziel een houdbaarheidsdatum. Daarom jaagt Canshaker Pi het ook na als een bezetene.

3VOOR12: “Canshaker Pi laat geen spaander heel van Noorderslag. De Marathonzaal ontploft en de Amsterdammers vuren hun liederen als kogels op het publiek af.”

OOR: “Bij Canshaker Pi moet het losgaan, en dat gaat het ook. De jonge honden hebben een ongelooflijke bravoure en genoeg sterke punky gitaarliedjes in huis om er een kolkende 45 minuten van te maken. Gouden gitaarbandje waar je een heel goed humeur van krijgt.”

Never Mind The Hype: “Teenage angst met een aardig poppy punkgevoel. Bovenal een behoorlijk volwassen, strakke sound. Met simpele maar catchy riffs en een flink stabiele drummer staat de sound van Canshaker Pi als een huis.”

Trouw: “Van die puntige liedjes waarin iets gebeurt, die de luisteraar meeslepen om hem vervolgens een kolkende diepte in te storten. Precies: liedjes van Canshaker Pi. Dit ziedende jonge viertal bleek op Noorderslag duidelijk klaar voor het echte werk.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nick Helderman