De Dansonderneming

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Dansonderneming presenteert tijdens Summer Breek de kindertheatervoorstelling ‘Peter & de Wolf’.

‘Peter & de Wolf’ is een muzikaal sprookje op muziek van Prokofjev. De Dansonderneming brengt dit sprookje op de originele muziek, maar in een hedendaagse vertaling die zowel jong als oud aanspreekt.

Het sprookje verhaalt over Peter die op een mooie dag besluit de tuin in te gaan. En dat zonder toestemming van zijn opa, die vindt dat het in de tuin veel te gevaarlijk is. Maar Peter is niet bang en bovendien ontmoet hij in de tuin zijn vriendjes: de vogel, de eend en de kat. Maar hij had beter naar opa moeten luisteren, want uit het bos komt plots een wolf. De wolf is hongerig en op zoek naar eten. Samen met de vogel weet Peter de wolf te vangen. En net op tijd, want een jager maakt jacht op de wolf. Ze besluiten daarop de wolf naar de dierentuin te brengen.

‘Peter & de Wolf’ in de vrolijke en eigentijdse choreografie van De Dansonderneming is een voorstelling voor iedereen vanaf drie jaar.

De Dansonderneming is een semi-professioneel gezelschap voor hedendaagse dans in Noord-Holland met thuisbasis Hoorn onder artistieke leiding van choreograaf Nanska van de Laar. De Dansonderneming telt zeven dansers die in wisselende samenstelling deelnemen aan producties en voorstellingen. Het gezelschap werkt veel op locatie, maar is ook regelmatig in de kleinere theaters te zien en maakt daarnaast ook voorstellingen in opdracht. Daarnaast werkt De Dansonderneming graag samen met gastchoreografen en kunstenaars uit andere disciplines.

De Dansonderneming is een zelfstandig gezelschap dat bewust werkt zonder subsidies en al jaren met minimale middelen producties weet neer te zetten die een breed publiek kennis laten maken met dans als kunstvorm. Om producties te realiseren wordt naar samenwerkingsverbanden gezocht die elkaar versterken. Hierin voelt de groep zich gesteund door programmeurs, fotografen, ontwerpers en technici die door eerdere samenwerking met De Dansonderneming het gezelschap op verschillende wijze ondersteunen.