Lemon

De Amsterdamse band Lemon brengt NEDchester, het Nederlandse equivalent van de Madchester sound die eind jaren tachtig, begin jaren negentig ontstond in Manchester, waar de wereld van de dance en de alternatieve scene elkaar tijdens de Second Summer Of Love in de armen vielen. Bands als Happy Mondays, The Stone Roses, Primal Scream, James, The Charlatans en The Farm mixten Britpop met psychedelica en dance en wisten daarmee de indie charts te overstijgen en mainstreamsucces te boeken. Regisseur Michael Winterbottom maakte over deze opwindende jaren de film ’24 Hour Party People’.

De Nederlandse variant heet dus Nedchester. Groovy Britpop waarin invloeden van onder andere Talking Heads, The Stone Roses, The Kooks en Kasabian doorklinken. Lemon kan inmiddels bogen op een dik pak lovende recensies. Hun vierde album ‘Perfect It Will Never Be’, dat ze zelf als hun beste beschouwen, kreeg 4 sterren van Festivalinfo en de bekende popjournalist Swie Tio plaatste het in zijn Top-10 van beste albums van 2015.

Maar Lemon maakt niet alleen puike platen, de band heeft ook een ijzersterke live-reputatie, die op de site Gigstarter alleen maar 4- en 5-sterrenreviews oplevert. Zoals deze van onze ambassadeur Siem Kees Slegt: “Lemon is een band met een eigen geluid. Een geweldige live band die we steevast elk jaar een keer boeken. Mooie samenstelling met bas, drums, toetsen, gitaar en zang, aanstekelijke show en de band krijgt het publiek altijd weer enthousiast.”

Komt dat zien dus. Mark ‘Bong The Bass’ Bongers (bas), Paul Hesen (drums, zang), Ralf Hesen (gitaar, zang) en Ron ‘Woodstock’ Keeris (toetsen) zullen niet rusten voordat de hele wereld is gegrepen door het Nedchester virus.