Mr Dark Horse

Mr Dark Horse is het alter ego van songwriter Ruud van Diepen, afgestudeerd drummer aan het Conservatorium van Amsterdam, die in 2010 achter zijn drumstel vandaan kroop om als frontman zijn zelfgeschreven songs te vertolken. In 2011 won hij, toen nog onder de naam Klawash, de Grote Prijs van Lutjebroek (GPvL). Beinvloed door Silverchair, Incubus, Tool en The Mars Volta houdt de muziek ergens het midden tussen pop, grunge en progressieve metal.

Op 20 september 2014 trad Mr Dark Horse voor het eerst op in café Swaf in geboortestad Hoorn. Een jaar later begon daar een tour met optredens in o.a.: Winston Kingdom (Amsterdam), P3 (Purmerend), P60 (Amstelveen), De Paap (Den Haag) en Manifesto (Hoorn). Ook speelt de band tijdens de festivals Eipop, BoNoZeKa, Eurosjopper en als headliner op WogPop. Op 3 september 2016 stond Mr Dark Horse samen met o.a. De Staat en Fresku op het hoofdpodium van Zomerpop in Hoogwoud. 24 September 2016 presenteerde Mr Dark Horse zijn gelijknamige debuut-EP.

De band bestaat uit: Ruud van Diepen (zang/gitaar), Michael Leeninga (gitaar), Johan Kroeze (bas) en Bert Schipper (drums). De bandleden spelen of speelden bij de bands: Alura, Klawash, Kopvoeter, Parker, Two Shakes of a Lamb’s Tail en Sphere of Souls.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(foto Patrick Daniel)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(foto Armand Hoogland)