Naomi Heart

Naomi Heart: een singer-songwriter met een rock and roll randje.

Als dochter van een pianostemmer ontdekte ze haar liefde voor het maken van muziek al op een jonge leeftijd. Door het luisteren naar grote artiesten als Tracy Chapman, Johnny Cash, The Pixies, Nina Simone en Nirvana is haar muziekstijl een mix geworden van oude ragtime jazz, blues, country, folk en modern klassiek pianospel en vooral een heleboel Naomi Heart. Een duidelijk hokje om haar muziek in op te delen, is moeilijk te vinden: “Ik vind het fijn om mijn muziek juist niet als één specifieke stijl te beschrijven, gevoel is mijn stijl.”

Onlangs verscheen haar debuut-EP op Spotify en iTunes, en dit werd gevierd met een succesvolle release show in mei. Maar veel tijd om op haar lauweren te rusten is haar niet gegund, want van juni tot juli slaat ze haar vleugels uit in de stad van de muziek: Nashville, Tennessee. Hier zal zij nieuw materiaal gaan schrijven, optreden, zich laten inspireren en zich ontwikkelen door zichzelf onder te dompelen in de stad waar haar idolen vandaan komen.

Ook werkt Naomi met contrabassist Ramon Sitoci (Mad Sin) aan een Rockabilly EP; snelle drums en basloopjes, bluesy gitaarriffjes en catchy teksten. De eerste single release van ‘Naomi and the Pistols’ komt er snel aan!