Springtime Confusion

Springtime Confusion is een initiatief van drummer Bas de Vries. De groep dankt zijn naam aan een van de vele nummers die de band Vitesse heeft opgenomen. Deze band – die destijds werd gezien als de beste live act in Nederland – loopt als een rode draad door het leven van De Vries. Vooral oprichter en drummer Herman van Boeyen heeft hem geïnspireerd; hij stond begin jaren 80 te boek als de beste en snelste drummer die we in Nederland kenden. Om die reden besloot De Vries recentelijk dat het tijd werd om een Vitesse-tributeband te starten.

Vitesse werd in 1975 opgericht door Herman van Boeyen en Herman Brood. In diverse bezettingen behaalde de band veel lp- en singlesuccessen. IJzersterke lp’s als Out in the Country (1978), Rock invader (1979), Live in Germany (1982) en Incomplete Works (1982) bestormden de hitlijsten, evenals singles als Rock and roll band (1979), Whole lot of travellin’ (1979), Rosalyn (1982) en Good Lookin’ (1982). In 1994 besluit Van Boeyen een punt te zetten achter Vitesse.

Voor Springtime Confusion heeft De Vries exact het drumstel van Van Boeyen van begin jaren 80 nagebouwd, inclusief het rek met Simmons pads! Met z’n drieën weten de mannen het Vitesse-geluid op een geweldige manier te evenaren en zetten zij een show neer op een absoluut topniveau, die klaar is voor de Nederlandse podia. De band richt zich vooral op de jaren 1978-1983, de periode waarin Vitesse waanzinnig populair was. In een set van ruim een uur neemt Springtime Confusion het publiek mee terug in de tijd en komen alle hits voorbij!

Line up: Bas de Vries (drums & zang), Pieter Baas (gitaar & lead vocals), David Minderhoud (bas & zang)