The Oldtime Stringband

Op het hoesje van Cat’s Got The Measles, de goed ontvangen derde cd van The Oldtime Stringband, prijkt evenals op de voorgaande werkstukken een fraaie afbeelding van een koe. Dat is geen toeval. Ruud Spil, een van de euh… spilfiguren van deze band, is een kunstenaar die vooral portretten van koeien schildert, zoals enkele jaren geleden in een boeiende tv-documentaire uitvoerig getoond werd.

The Oldtime Stringband, waarin Spil op de banjo tokkelt, werd in 2010 opgericht om de soundtrack bij die documentaire te verzorgen. Een jaar later stond de band op de eerste editie van Summer Breek. Daarna ging het hard: inmiddels zijn ze drie cd’s, drie Engelse tours, een California tour en heel veel optredens in Nederland en België verder. De muzikanten zijn afkomstig uit Hoorn en Amsterdam, maar zoeken oude volksmuziek op. Die zoektocht pendelt van het Friese platteland naar de drassige swamps van Louisiana en de Appalachen. Met sfeervolle bluegrass, folk en americana roept The Oldtime Stringband de sfeer van de pioniers van weleer op.

Het charmante, overslaande timbre van zangeres Shelly O’Day, geflankeerd door de zang van de voltallige band, kleurt het afwisselende maar altijd herkenbare repertoire: een gevarieerde sound waarin authenticiteit en spontaan speelplezier hand in hand gaan. Ideale muziek om een zomers festival op te luisteren.

  • Shelly O’Day (zang, gitaar, autoharp, Cajun-triangle)
  • Ton Knol (gitaar, mandoline, zang)
  • Ruud Spil (banjo, zang)
  • Lidewij de Vries (viool)
  • Nico Druijf (contrabas, zang)

Meer informatie