Wieb Zigtema

Foto Tim Knol

Na de succesvolle re-release van ‘The Rousers-a Treat of new Beat’ op het Concerto-label in december 2016, komt zanger-gitarist Wieb Zigtema nu met ‘The Years’, een akoestisch mini-album, 10 nummers met een totale tijdsduur van nog geen 23 minuten. Geproduceerd door  Jeroen Tenty en opgenomen in de Mi5studios in Hoorn, met medewerking van Tim Knol, Jan van der Smit, Erik Lensink en natuurlijk Jeroen Tenty.

Fred Hoogendoorn gaf de plaat in het Noordhollands Dagblad vier sterren: “Dit akoestische soloalbum duurt 23 minuten, maar hé, wat doet tijd ertoe als de muziek die stil laat staan… ‘The Years’  is een van de mooiste liedjes uit de rijke muzikale carrière van singer-songwriter Wieb Zigtema. En luister naar ‘Further from love’: één minuut gekooide schoonheid, gestolde melancholie…”

Foto Lub Pasterkamp

Zigtema verdiende zijn sporen bij onder meer The Rousers, The Thought en Shoot the Moon. Namen uit het verleden, die nog immer weerklank vinden in de canons van de Nederlandse alternatieve popmuziek.

Hij is altijd blijven schrijven, een singer-songwriter pur sang. En nu komt hij dus op de proppen met dit kleine soloalbum ‘The Years’. Een bijna verstild album, in een voornamelijk akoestische setting. “Als je lang genoeg bezig bent, krijg je vanzelf een eigen geluid”, antwoordt hij op de vraag waar hij zich heden ten dage door laat inspireren. “Vooral de teksten zijn belangrijk.” Persoonlijke observaties van een man die milder is geworden, maar het venijn niet is verloren.

Op Summer Breek wordt Wieb begeleid door bassist Daniël van Amersfoort.