Dakota is een vierkoppige Amsterdamse band bestaande uit Lisa Brammer (zang), Lana Kooper (bas), Jasmine van der Waals (gitaar) en Annemarie van den Born (drums). Ze brengen een naadloze mix van Californische dreampop en garagerock.

3voor12 schreef over het optreden op Noorderslag: “Zweverige melodieën, een stevige ritmesectie en krachtige zang, dat is Dakota. Alle registers worden opengetrokken en er wordt een complete show neergezet. Het geluid van deze band leunt op een stevige ritmesectie, waarover de gitaarpartijen speels en lichtvoetig dansen. Het zorgt voor een eigenzinnig geluid waar je zo op wegdroomt. Met ‘Icon’ heeft de band ook nog een echte hit in huis.

Het beste aan deze show is echter het plezier dat de band zelf aan het optreden beleeft. Vooral zangeres Lisa Brammer heeft de tijd van haar leven en dat is een lust voor het oog. Die aanstekelijke blijheid maakt Dakota leuk, heel leuk.

Dit viertal brengt nummers die makkelijk in het gehoor liggen. Combineer dit met het overtuigende optreden en je hebt een band die absoluut wat toevoegt aan het muzikale landschap. Het is dan ook niet verassend dat Dakota inmiddels ook in het buitenland aardig aan de weg timmert.”

Dakota raakt je met persoonlijke teksten en prachtige samenzang en is niet bang om de waarheid op tafel te leggen. Het nieuwe repertoire doet denken aan de sferen van the XX en Radiohead, de benadering van Warpaint en de vocalen van Sia. Dit jaar verschijnt het langverwachte debuutalbum.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.