Niamh mcCullough en Susanne Edam hebben elkaar gevonden in de kunst, rariteiten en de natuur. In een digitale wereld waar kennis makkelijk te verschaffen is, maken zij hun eigen waarheid.

Wetenschappers in de 17de eeuw gingen op verre reizen om exotische dieren en planten te verzamelen en te onderzoeken. Zij verzamelden rariteiten om thuis indruk te maken op hun onwetende medemensen die zulke exoten anders nooit in het echt zouden kunnen waarnemen.

Het Rariteitenkabinet van Niamh en Susanne is hier een moderne versie van. In een wereld waarin er overvloed is aan overblijfselen van massaconsumptie, speuren ze door kringloopwinkels, afvalpunten en vergaarde vondsten, om hun eigen rariteiten bestaansrecht te geven. Naast dat een bezoek aan het Rariteitenkabinet in de Roze Caravan een ervaring op zich is, is iedereen welkom om binnen te stappen en fysiek deel te nemen aan hun werkelijkheid!

Niamh mcCullough is docent Beeldende Vorming op het Martinus College en heeft daarnaast haar eigen kinderatelier, Atelier Nies, in de binnenstad van Hoorn. Eerder werkte ze bij een kinderatelier in Amsterdam. Ze heeft een opleiding gevolgd aan de Breitner Academie, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, waarbij ze ook haar docentenbevoegdheid behaalde.

Susanne Edam is docent Street Art aan het Jan Arentsz College. Ze heeft in het verleden filmworkshops gegeven aan zowel basisschoolleerlingen als middelbare scholieren, uit naam van Cinema Oostereiland Educatief. Daarnaast heeft ze verschillende opdrachten uitgevoerd op het gebied van kostuum- en decorontwerp. Haar opleiding volgde ze aan de Gerrit Rietveld Academie met als specialisatie TxT.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.