Los van het feit dat ze alle drie op Summer Breek staan, wat is de overeenkomst tussen Anemone, Venhill en HoppaH!? Ze zijn alle drie geselecteerd voor de Popronde 2018. En daarmee treden ze in de voetsporen van onder meer The Dawn Brothers, Dakota, Eelke Ankersmit, Jagd (Popronde 2017), The Homesick (2016) en Mooon (2015/2016).

Het is moeilijk, zo niet onmogelijk, stil te staan wanneer je kijkt en luistert naar een van de meest energieke folkbands van Nederland. HoppaH! bestaat uit een stel zeer ervaren muzikanten. Hun kleurrijke, dansbare muziek steekt af tegen de zwaarmoedige Nederlandstalige teksten van frontman Serge van Laar – relativerende poëzie die hij vol overtuiging en hartstocht brengt.

In de zomer van 2011 schreef Serge zijn eerste Nederlandstalige teksten over de zelfkant van het leven. Voor het contrast verzamelde hij ervaren muzikanten om zich heen om zijn teksten van een vrolijke noot te voorzien. In december van dat jaar bracht de band de demo ‘Maar Ach, Maar Ja’ uit.

Sindsdien ontwikkelde de band, inmiddels uitgebreid met een blazerssectie, zich tot een graag geziene gast op festivals als Noorderzon, Oerol, Bevrijdingsfestival Groningen, MadNes, Hongerige Wolf, Eurosonic en de Horizontoer langs de Waddeneilanden. In december 2016 verscheen het tweede album ‘HoppaH! #2’.

Door de enorme podiumervaring is de band in elke setting energiek en strak. Van de kleinste kroeg tot het grootste festivalpodium weten ze de mensen in beweging te krijgen. Het publiek verlaat de optredens van HoppaH! zonder uitzondering met een glimlach. Op volle kracht is de band onweerstaanbaar.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.