awkward i

De muziek van awkward i heeft zijn wortels in de folk, zij het met modernere en meer diverse arrangementen. Tedere en intense nummers met speelse en verrassende elementen. Het zijn tijdloze popliedjes met een rijk geluid, soms energiek opzwepend en vrolijk. Soms ingetogen en vol melancholie, met nummers die iedere luisterbeurt hun geheimen prijsgeven.

‘I really should whisper’, het debuutalbum van Djurre de Haan a.k.a. awkward i, werd in 2009 onthaald als een fantastische plaat van een zeer getalenteerde singer-songwriter. De Haan draaide toen al een tijdje mee, onder meer als bassist in Alamo Race Track en Hospital Bombers.

in 2011 verscheen bij Excelsior Recordings zijn tweede album ‘Everything on Wheels’, dat al even enthousiast werd ontvangen. De afgelopen jaren maakte hij niet alleen naam als songwriter, maar ook als filmcomponist, met soundtracks voor ‘Aanmodderfakker’  (waarvoor hij een Gouden Kalf-nominatie kreeg) en ‘De ontmaagding van Eva van End’.

Op Summer Breek zal De Haan ook werk spelen van zijn derde album ‘KYD’, dat in het najaar zal verschijnen bij Excelsior.

“Wat ik wil zeggen, zit in de muziek. Het is een combinatie van melodie en poëzie. awkward i is een vehikel om uitdrukking te geven aan bepaalde vragen, de nummers zijn allemaal stukjes van een verhaal. Wat ik te zeggen heb, kun je het beste zoeken in mijn nummers,” aldus Djurre.