Luc van den Berg (De Stadskrant): Het leukste familiefestival van Noord-Holland!

Eet- en bierencafe de Beiaard: Het allerleukste festival van Noord-Holland! Voor jong en oud. In een prettige sfeer genieten van live muziek, theater, kunst, lekker eten, een koel drankje, we raden het je van harte aan!

Gijs Hoogland (De Spotlight): Tof festival. Wederom een mooie line-up en, uiteraard, een machtige sfeer.

Art to Take: Wat een mooi programma op Summer Breek!

Ferry Roosenboom (Excelsior Recordings Nieuwsbrief): Geweldige line-up. Met Yorick van Norden, awkward i, Hallo Venray, Afterpartees en Canshaker Pi, om er maar een paar te noemen.

Dick Jonkers: Weer een onvergetelijk festival!!

Steven Engel op Radio NH: Een leuk festival. Lekker onder de radar, maar leuke bandjes.

Rob Kooiman: Na twee dagen helpen opbouwen ga ik me straks heerlijk onderdompelen in live muziek, mooie mensen, een geweldige sfeer, heerlijk eten, een lekker biertje en dat allemaal op de meest fantastische locatie!

Bert Laan: Twee dagen Summer Breek: bij alles wat het wordt, wordt het in ieder geval weer gezellig. Heb je nog niks te doen: trek naar Etersheim en laat je verrassen door locatie en artiesten.

Tien Tuin: Het weer is fantastisch dus da’s geen excuus om niet naar Summer Breek te komen!

Ton Knol: Lekker sfeertje en prachtig weer.

Yorick van Norden: Wat een feest! Wat een plek!

Lemon: Great weather, great vibe, great location. Thnx Summer Breek!

Lemon: Pfoe, dat was even schrikken. Een uur voordat we de bus zouden inladen om naar het Summer Breek Festival te rijden, kreeg onze bassist Mark een paal tegen zijn hoofd en moest hij naar de eerste hulp. Negen hechtingen in zijn hoofd hebben hem niet weerhouden om later die dag een mooie show neer te zetten in Oosthuizen. Superleuk festival, super sfeer en super weer. Na de heftige show van Hallo Venray, reden we – ook Mark, ondanks wat hoofdpijn – tevreden naar huis. Rock ‘n Roll!

Angela Hoeve: BRAK was fantastisch!

Bas de Vries (Springtime Confusion): Schitterende dag gisteren op Summer Breek. Dank aan allen!

Jet de Vries-Dijkstra: Trots!

Steven Engel: Wij hebben ons zeer vermaakt. Dank voor de goede zorgen en veel plezier morgen!

Danny Korporaal: Te mooi weer om niet naar een festival te gaan vandaag. Daarom, en omdat het gewoon een tof festival is, @SummerBreek #SB17
RL: Is het wat?
Danny: Ja! Klein, intiem, gemoedelijk en toffe locatie. En nu @HalloVenray op volle kracht.

Rob Kooiman: Hallo Venray! Nu!!! Summer Breek is geweldig!

Ton Gitzels: Voor iedereen die vanavond niet naar Summer Breek is geweest, Hallo Venray was geweldig!!!

Ton Knol: Hallo Venray is weer geweldig op Summer Breek.
Cees Bol: Zeker weten. Hard, strak en gedreven. Aangenaam verrast. Drums en gitaren, soms heb je niet meer nodig.

Ton Knol: Mooie afsluiter vanavond op Summer Breek. Afterpartees, wat een energie. Het spatte ervan af.

Marianna Beets: Genieten op Summer Breek. Met Hallo Venray en de Afterpartees.

Daan Groot: Prachtige avond.

Frank van den Berg: 1e avond Summer Breek was top. Morgen op zeker weer een feestje.

Anna Frederiks: De 1e dag Summer Breek was geweldig gezellig heerlijk! Op naar dag 2!

Noordhollands Dagblad: Summer Breek is genieten van muziek, kunst en theater in sfeervolle omgeving.

Jeannet Schilder: Het leukste festival ter wereld! Summer Breek! Wat een heerlijke sfeer en wat een prachtige plek!

Maartje Brandt: Die dochter van ons vangt gewoon even de eerste vis van de dag met het slootje scheppen.

Mark Verdonschot (De Spelletjesbeer): Vandaag even de kinderen vermaakt op het festival Summer Breek. Leuk om met hele simpele materialen heel veel lol te hebben. Heel leuk. En sommige kinderen kregen er geen genoeg van.

Art to Take: Niet alleen kinderen maar ook de ouders hebben hun bordje vol gestempeld op Summer Breek Festival #gezellig!

Ede Bunk: Summer Breek 2017. De kleine bosfee met E-Miel was ook uitgenodigd. Kinderen bleven spelen met het vliegende lieveheersbeestje E-Miel met breuklandingen. Ik genoot er zo van om het te doen.

Naomi Heart: Howdy! Thank you Festival Summer Breek.

Ruud Spil: Vanmiddag droeg Wieb Zigtema op het Summer Breek festival het lied ‘The Years’ op aan onze 25 jaar geleden overleden broer Piet, ontroerend mooi, dank je Wieb.

Wieb Zigtema: Summer Breek was erg gezellig en goed geregeld allemaal!

Hugo de Haas van Dorsser (Wordbites): Het was hartstikke tof! Dank jullie wel!

Jessie Muhren: Erg leuke dag gehad bij Summer Breek! Theater Hilaria was hilarisch! Echt dubbel van de lach!

Reina Zeeman: Zojuist terug van Summer Breek waar ik een fantastische jeugdtheatershow heb gezien. Minstens even leuk voor volwassenen.

Nico Danenberg: Het was een geweldige act. Waarin niet bepaald zachtzinnig met de kinderen werd omgesprongen. De acteurs waren geweldig rolvast en hilarisch. De kinderen namen ze als zodanig serieus. Hun attributen waren prachtig gemaakt. Zeker de paarden waren levensecht. Ontzettend gelachen.
Ton Knol: Helemaal mee eens Nico. Ze deden het geweldig en met heel veel humor. De kinderen gingen er helemaal in op. En ze werden wel door hun ingefluisterd wat er ging gebeuren. De vogels waren trouwens ook prachtig gemaakt.

Theatergroep Hilaria: Festival Summer Breek. Midden in de weilanden bij Schardam in Noord-Holland.
Klein maar reuze fijn; prachtige locatie, goed weer (beetje dreigend, maar ging goed), goede organisatie van vrijwilligers (is al uitzonderlijk tegenwoordig) en écht gezellig festivalpubliek.
Het was een uur lang feest. Op dit soort optredens kunnen wij maanden teren!

Wenskaart in het hemelbed: Summer Breek is al top! Ik hoop dat er volgend jaar ook nog Summer Breek komt. En dat het voor altijd een traditie blijft.

Wenskaart van Fenneke de Wijn in het hemelbed: dat ieden een fijn festival heet

Wenskaart van Ivy Kooiman in het hemelbed: Dat iedereen een leuke festieval hebt

Wenskaart in het hemelbed: ik wens dat er altijt feest is

Wenskaart van Annemiek in het hemelbed: Weer een fantastisch feessie, mooi programma, veel afwisseling, humor, leuke mensen, lekker eten, gewoon feest. Hopelijk nog heel veel jaren zo.

da Gaia: Summer Breek was fijn…

Marinet Koeman (da Gaia): Heel bijzonder om op eigen grond te mogen spelen, met zoveel lieve en vertrouwde gezichten voor het podium. Dank je wel voor het boeken van ons bandje Wijnand! Best gewaagd.
Gerda de Graaf: Ik vond het fantastisch.
Elly van Keulen: Ik vond het heerlijk en hoorde enkel positieve dingen Marinet, vaker doen dus, ik kom.
Hanneke Piek: Genoten! Wát een stem(men), wat een muzikanten en wat een passie, heerlijk!!!

Roel C. Verburg: Dat was een uiterst gezellig festival!

Mr Dark Horse: Bedankt voor de mooie dag van gisteren! Wij hebben er van genoten en te gek dat we tussen deze toffe bands mochten staan!!

Ineke Hageman: Feest in Etersheim!!!

Rob Kooiman: Ik zit nog ff na te gloeien! Canshaker Pi was een waardige afsluiter van een geweldig festival!

Bert Laan: Het was weer een heerlijke editie van een ontzettend fijn zomers festival. Heel jammer dat er niet meer volk voor uitloopt, het programma en de sfeer verdienden meer bezoekers dan er nu over twee dagen dit prachtige stukje natuur binnenstapten. Aan de omgeving lag het niet, aan de programmering zeker niet. Aan de organisatie en aan de vrijwilligers ook niet. Want het was tiptop voor elkaar.
Zij die er wel waren, zagen een keur aan indie-bandjes, theatermakers en beeldend kunstenaars voorbij komen. Persoonlijk genoot ik zeer van Elementary Penguïns, Yorick van Norden en van de ruigte van Afterpartees en Canshaker Pi.

jojo-co.blogspot.nl: Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa’s, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struinen, beetje kijken, luisteren naar muziek. Dat is het leuke als je de bands niet kent, dan kom je zomaar onverwachts leuke nieuwe dingen tegen. Relaxed, kleinschalig, origineel en gezellig. Ik hoop dat ze het volgend jaar weer redden, en ik zou zeggen: hou het in de gaten, want dit is een perfecte start van de zomer!

Yvette Plat: Summer Breek was weer een feestje! Bedankt iedereen: artiesten/workshopgevers, vrijwilligers en natuurlijk het publiek voor de geweldige unieke sfeer.

Ros Sch: Dames en heren Summer Breekers, ook namens mijn vrouw Yvonne wil ik jullie bedanken voor weer een fantastische Summer Breek. We hebben heel erg ons best gedaan om de omzet hoog te houden dus hopelijk volgend jaar weer!!!

Annemiek van Diepen: Wat was het gezellig, we hebben erg genoten, goed georganiseerd, top, complimenten.

Ivonne Schouten: We hebben het super gehad, Summer Breek!

Elly van Keulen: We hebben het weer naar ons zin gehad, mijn dametjes en ik :), dankjewel allemaal, op naar een volgende keer!

Ieke Dekker: Het gemoedelijkste festival in de wijde omtrek. En wat een locatie!

Backstage Radio: Dat was een machtig mooi weekend op Summer Breek.

Ton Knol: We hebben weer 2 top dagen gehad. Was weer heel geslaagd.

Richard van Amstel: Het was een weekend om in te lijsten. Ik kijk al weer uit naar de volgende editie.

Ruud Sweering: Complimenten voor de hele organisatie van Summer Breek. Jarka en ik hebben een fantastisch weekend gehad. Alles top!

Susette Luger: SUPERRRRRRRR!

Wout Druijf: Bedankt Nico Danenberg met je trekker. Je was weer goud waard.

Dorine Rustenburg: Hulde aan ons allemaal dat we dit hebben gecreëerd met elkaar! Dikke kus.

Marije van Haarlem (Noordhollands Dagblad): Hobbelend over de weilanden rond het bezoekerscentrum De Breek, waant de bezoeker van Summer Breek zich op vakantie. Het pendelbusje van Simon Tol brengt ons van Oosthuizen naar de idyllische open vlaktes van Etersheim.
Kunstwerken van plastic in de vorm van menselijke lichamen in yogaposes verdwijnen voor de helft in het grasveld en sieren het pad richting alle speelse geluiden en muziek. Beschilderde houten bordjes wijzen allemaal één kant op; ‘De Schuur’, ‘knutselhoek’, ‘bier’. Het terrein van Summer Breek strekt zich uit als een slingerend pad langs de Etersheimer Braakmolen, met in de verte kraampjes en oranje partytenten.
Voorbij de molen ontdekken bezoekers het bierbrouwen, houtsnijden, theater en het tweede muziekpodium bij de Schuur. Het kleine plein met tosti’s Beemsterkaas, brownies en bier lijkt voor een dag een klein gezellig Frans dorpje te zijn. Terwijl de warme walmen van smoked beefburgers op de barbecue de lucht vullen, geniet een vol terras van de prachtige melancholische zang van Awkward I.
Van gezin tot stelletje tot einzelgangers in kaplaarzen; er wordt volop genoten van de warme zomerse dag. Nadat de kinderen druk hebben gezocht naar ‘beestjes’ in de slootjes en uitgeschminkt zijn, verzamelt jong en oud zich bij Theatergroep Hilaria voor een interactieve roofvogelshow. Terwijl de Haagse accenten ieder aan het lachen krijgen, genieten liefhebbers van livemuziek volop bij het hoofdpodium.

Grietje de Heer (De Stadskrant): Op vrijdagavond begint het festival op de weilanden rondom bezoekerscentrum de Breek rustig, maar op het moment dat Engel, Just & Def P het podium betreden, is de tent stampvol en kan het feest beginnen.
De zaterdagmiddag begint wederom met stralend weer en wordt eens te meer duidelijk dat dit intieme festival voor bezoekers van alle leeftijden is. Het kinderprogramma gaat van start met een voorstelling van zandkunstenaar Sylvia Wybenga. Verder kunnen de kleintjes en hun ouders genieten van De Dansonderneming en Theatergroep Hilaria met een geweldig ridderspektakel. Er was nog meer: slootje scheppen, knutselen en schminken. Kinderen die rondrennen met vlinders op hun wangen en modder uit de prutsloot op hun benen zijn het bewijs van een geslaagde kindermiddag.
Op het terrein wordt de Silent Poetry Disco van Wordbites opgevoerd door dichter Hugo de Haas en zangeres Ditte Wimmes, waarbij je als toeschouwer de voorstelling heel direct beleeft middels een koptelefoon. De mix van gesproken woord en zang past perfect in het polderlandschap.
Als de zon is ondergaan is het de beurt aan Da Gaia, cabaretier Roel C. Verburg, The Elementary Penguins, Mr Dark Horse en Evil Empire Orchestra, volgens Wijnand Visser vooraf de grote belofte en dat wordt waargemaakt: “Zonder twijfel de grote verrassing van het festival. Ze weten wat er van ze verwacht wordt, namelijk een feestje bouwen.”
De organisatie spreekt van een geslaagde editie: “Het is vlekkeloos verlopen, het weer was prachtig en het programma erg goed, ik ben hier natuurlijk niet onbevooroordeeld in, maar ik weet zeker dat iedereen een fijne tijd hier heeft gehad.”
Het wijds opgezette festivalterrein op het prachtige plekje bij de molen met een aanbod van zoveel uiteenlopende acts ademt de sfeer van Oerol. Visser: “We zetten hoog in op de sfeer en de aankleding en ik denk dat we daarin slagen met een heel intiem en sfeervol festival. Het is de plek die het hier bijzonder maakt, het is in alles bepalend.”

Nivo: Summer Breek 2017 was een groot succes.

Het Gezinsblad: Formule Summer Breek staat als een huis. Van prachtige theatervoorstellingen naar visjes vangen, van live muziek van Hallo Venray naar zelf bier brouwen; het kan allemaal op dit geweldige familiefestival.

Paul Luiken: Summer Breek post #zoveel. Opdat menson die er niet waren, gaan denken: volgend jaar toch maar doen. Wat moet. En dat wil je.
Al is het alleen maar om ons barretje bij het hoofdveld te bezoeken. ‘Ons’ dat zijn Eelco Mondt en moi-même. Het alcoholisch epicentrum van het spul, waar de organisatie – heel slim – een aantal topacts omheen had georganiseerd, ter meerdere glorie van de omzet. Dus wij tappen. Komt er een heel leuke dame – wier naam ik niet zal noemen, hoi Wendy – een bestelling plaatsen: ‘Zes bier en een Spa Blauw, alsjeblieft. Tap, tap, zootje bier plus spa’tje. Treetje erbij. Wendy weg. Een beker Spa Blauw blijft eenzaam achter. Ik frons een wenkbrauw. Twee minuten later. ‘Deze Spa is niet te zuipen!’ Kan kloppen, zeg ik. Je hebt het spatelglas meegenomen. Hier is je Spa. Proost. Tot volgend jaar. X

Tamar Bakker:

Summer Breek 2017

2.600 kg aan licht en geluidsapparatuur
1,4 kilometer kabel
32 speakers
24.000 watt aan geluid
57 microfoons
100 gigabyte aan geluidsopnames
267 manuren
43 lampen
47 microfoonstatieven
53.172 stappen
37 loopkilometers
237 autokilometers
83 sigaretten
12 uur slaap in 3 dagen
25 te gekke optredens

en een unieke sfeer die je alleen vindt op Summer Breek, het was een mooi weekend! Dank aan de organisatie, alle vrijwilligers en bezoekers…