De Videomeisjes: Het leukste festival van Nederland

Mireille Struik: Heel erg leuk. Gewoon gaan, naar deze ultragroene plek met lekker afwisselend programma. Vorig jaar gingen wij voor het eerst en zullen nooit vergeten: WordBites en een té hilarische kindervoorstelling die dus ook leuk voor ‘oud’ was.

Hier in Hoorn: Het intieme, gezellige, kleinschalige, sfeervolle en verrassende festival voor het hele gezin op de mooiste festivalplek ooit: de weilanden rond bezoekerscentrum de Breek in Etersheim (Oosthuizen). Inderdaad: daar bij die molen. Er zit voor iedereen wel wat bij en de catering is net zo verrassend als het festival zelf.

Punct Meijer: Voor als je een perfect vakantiegevoel in Nederland zoekt – of gewoon als je een paar schitterende bandjes wilt zien spelen.

Imre Schaasberg: Dat wordt weer twee dagen feesten! Zin ân!!!

Eline Klaver (Het Gezinsblad): Feest in het weiland

Wijnand Visser in Het Gezinsblad: Laat je lekker verrassen. Misschien ken je niet alle namen die op de poster staan, maar ik kan je één ding beloven: er zit geen rommel tussen.

Noordhollands Dagblad: 363 dagen per jaar regeert de rust in de Eterheimerbraakpolder, maar vandaag en morgen wordt de stilte ’verstoord’ door een gezellige mix van (stevige) muziek, theater en dans. De vierde editie van Summer Breek – de opbouw van de blauwe tent begon woensdag – zal ongetwijfeld honderden cultuurliefhebbers uit de regio’s Waterland en West-Friesland naar Etersheim lokken. Alleen al de locatie is adembenemend.

Noordhollands Dagblad: Een weekend vol culturele hoogtepunten op het laagste punt van Noord-Holland. De organisatie van Summer Breek belooft vuurwerk voor de vierde editie. Bestuurslid Wout Druijf: “We maken het ons zelf niet makkelijk. De Breek is qua bereikbaarheid natuurlijk niet de makkelijkste locatie en ook met de programmering doen we geen concessies. Geen covers en we boeken alleen bandjes die we zelf ook leuk vinden. Gelukkig groeit de groep belangstellenden elk jaar weer. Mensen die eenmaal de unieke sfeer hebben geproefd komen steeds weer terug.”

Loes Wagenmaker: Het kleinste maar fijnste culturele festival in Noord-Holland

Uptown Records: Heerlijk eigenwijs en rebels! We love it.

Bianca Vos: Mooi programma!

Frank van den Berg: Een mooi festival met fijne indie bands op de mooiste festivalplek in de regio.

VestiVolt: Net Myra en de Bunkers gezien en nu The Dawn Brothers. Genieten.

Dawn Brothers: We had a nice little summer break at Summer Breek. Below sea level feeling so high there’s nothing left to do but ride the merry-go-round. The gig was lovely too FYI.

Wouter Maas: Was een te gekke show by the way

Xander van Dijck (Anemone): Het was fantastisch! Bedankt Wijnand, heb je mooi gedaan vriend!

Robert Jong: The Homesick! Jeej.

Chris Kuilman: Summer Breek… gisteravond!! Wat briljant dat laatste bandje! It it Anita. Noiserock uit Belgie!! Vandaag volgen er nog meer! Zoals Mooon en Jagd. Die je moet zien!
Gister kon ik op de heenweg meerijden met een camper en terug met het laatste nostalgische pendelbusje, dat ff doorreed naar Hoorn. Hoe cool is dat!

Wim Possel: Was inderdaad superleuk bandje!

Jop Groen: It It Anita was de ontdekking van Summer Breek vrijdag! Geweldig was dit.

It It Anita: Three days of awesomeness! Playing at Summer Breek (NL) below sea level! Playing in the street at Rock Herk! Playing in front of the hottest crowd, something like 85 °C, at Kolonie, a new bar in Ghent, for Gentse Feesten 2018! Long story short, thank you weekend, you were awesome!

Berry van Diepen: Relaxed, relaxter, relaxtst. Summer Breek is het relaxtste festivalletje van de lage landen. Bij de molen De Breek in Etersheim, een geheim plekje aan de IJsselmeerdijk in Noord-Holland. Gave bandjes, alleen maar leuke mensen, en mooi weer.

Imre Schaasberg: 1e dag was al super…. we maken ons op voor dag twee.

Noordhollands Dagblad: Onder de partytenten bij Eve Mozaïek willen de volwassenen stiekem ook wel eens een keer meedoen aan de kinderactiviteiten: “Ze vragen zichzelf dan af waarom ze dit niet thuis ook doen. Ik denk dat het komt omdat ze hier er rustig samen de tijd voor nemen.” Docent Eva van Rijn noemt het knutselen dan ook ‘creatief chillen’. “Heel veel mensen denken dat ze niet creatief zijn, totdat ze dit doen. Op dagen zoals deze krijgen ze dan weer een positieve prikkel.”

eVe Mozaïek: We hebben een heerlijke middag gehad tijdens Summer Breek. Geniet nog even na van de leuke middag met deze foto’s en misschien tot volgend jaar!

Eva van Rijn (eVe Mozaïek): Summer Breek was super leuk! ’s Middags is er een uitgebreid kinderprogramma en ’s avonds muziek. Echt een aanrader voor volgend jaar!

Ede Bunk (Feestvlooien): Bedankt voor de mogelijkheid om de kinderen te laten stralen tijdens hun spel op het circuspodium. Van de circusspeeltuin is goed gebruik van gemaakt. Jullie hadden een goede plek uitgekozen. We hebben er ontzettend van genoten. En heerlijk gegeten!

Mees: Dank voor het sfeervolle festival, we hebben ervan genoten!

Sandra Hoeve: Was te gek!!!

Wim Possel: En ze hebben mijn fietssleutel teruggevonden!

Carel Brouwers (The Night Watch): Schitterend festival. Prachtig!

De Dansonderneming: Ontzettend leuk festival.

Nanska van de Laar (De Dansonderneming): So much fun and sun @Summer Breek!

Theatergroep Eenhoorn: Wat een geweldige en bijzondere plek om op te mogen treden. Wat was het een mooie dag en wat hebben we geshined op een zonovergoten podium. Organisatie Summer Breek, alle acteurs, Theatergroep Hilaria en crew bedankt!

Erika Nannings (Theatergroep Eenhoorn): Wat was het leuk, hè Yvette? Fantastisch weer, de opzet was goed, al het publiek liep van het ene naar het andere optreden, geweldig. Goed gedaan!

Noordhollands Dagblad: Op het hoofdpodium speelt singer-songwriter Eelke Ankersmit een mix van pop en rock. Het veelbelovende talent lijkt een perfecte match voor de muziekliefhebber en de ontspannen sfeer van het festival.

Paul Ankersmit: Van harte bedankt voor het optreden van Eelke @ Summer Breek. Was een heel tof sfeertje en ze hebben genoten van het optreden. Hoorde om mij heen ook veel enthousiaste reacties, dus wat dat betreft volgens mij een geslaagde gig! Ook het geluid on stage was erg fijn.

Theatergroep Hilaria: Een supergezellig festival midden in de weilanden tussen de koeien! Klein, maar groots in gezelligheid!

Rob Bijmans (Theatergroep Hilaria): Toen wij de vorige keer bij jullie mochten spelen, waren wij verrast door de supersfeer die er was. Echt de ouderwetse Boulevard of Broken Dreams, Festival of Fools sfeer, maar dan ook nog eens op zo’n mooie locatie. Wij hebben op veel festivals gespeeld, in Nederland, België en Duitsland, op het grootste foolsfestival ter wereld: Just for Laughs (Juste pour rire) in Montreal, en ook nog in Japan. Het moeten er in al die jaren honderden zijn geweest, maar jullie staan in de hoogste regionen. Dus of wij er zin in hebben? Wat denk je zelf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Luc van den Berg: Blij sponsor te zijn van een van de leukere festivals in de regio. Heel gemoedelijk en superlocatie! Flint werd niet voor het eerst het podium opgetrokken #hilaria.

De Stadskrant: Zomers cadeau bij aanvang schoolvakanties

Of het voor elke muziek- en theaterliefhebber de meest geschikte datum is, valt te betwijfelen, zo vlak voor de start van het ‘vakantieseizoen’, maar de honderden bezoekers van het ongedwongen festival Summer Breek hebben een mooi weekend beleefd rondom bezoekerscentrum De Breek in Etersheim. Op deze prachtige intieme locatie stond vrijdag en zaterdag een keur aan artiesten om jong en oud te vermaken.

Waar vrijdag- en zaterdagavond met name liefhebbers van het stevige genre bediend werden met diverse livebands, bestond de zaterdagmiddag uit een combinatie van kinderactiviteiten, theater en muziek. Die wisselwerking blijft het leukst. De opkomst was dit dagdeel beter dan de voorgaande edities, een terechte bevestiging voor de groeiende naam die het festival inmiddels heeft in de regio.

Noodhollands Dagblad: Summer Breek vijver van cultuur

Summer Breek in Etersheim is dé plek in hartje zomer voor groot en klein om te genieten van muziek, theater en kunst uit de streek. De bomen op het weiland zijn versierd met felgekleurde zonnebloemen. De karakteristieke Etersheimer Braakmolen is omringd door kleurrijke kunst. Het festival Summer Breek, dat een mooie combinatie biedt van natuur en cultuur, beleeft deze vrijdag en zaterdag de vierde editie.
“Opa, kijk eens wat ik heb gevangen.” Kinderen met schepnetjes ontdekken wat ze nou precies gevangen hebben in de sloot, en laten dat graag aan opa en oma zien. Een stukje verderop mogen ze eens buiten de lijntjes tekenen, door een witte Mercedes helemaal onder te kliederen met markeerstiften. Daarnaast liggen potjes verf met alle kleuren van de regenboog om de creativiteit los te laten op witte dozen. Draken, buitenaardse wezens of gewoon lekker abstract? Alles kan en alles mag.
Voorbij de molen genieten bezoekers volop van allerlei lekkernijen uit de streek: biologisch schepijs, verse appeltaart en gerookte haring. Waar ouders kunnen kiezen uit mosselen en gamba’s in saffraan of kip in aioli, smullen de kinderen op een heuse pizzaparty waar ze zelf hun pizza’s mogen samenstellen. Zelfs op het terras zit muzikaal vermaak met een mini-podium en een DJ.
Terwijl de lucht gevuld wordt met de warme walmen van lekker eten, wordt er zichtbaar genoten en ontspannen. Onder elke boom en parasol zijn kleedjes gespreid, of liggen groepjes mensen onderuit gezakt op een opgeblazen sofa.
Met een wolkje hier en daar en een zachte bries mag er de rest van de middag niet geklaagd worden. Dat vindt ook Jacqueline Visser (43), die het festival voor de tweede maal bezoekt: “Deze zonnige editie zullen we wel onthouden.”

Summer Breek: We hadden er stiekem al een beetje op gehoopt en verdomd, het is gelukt. Niemand minder dan Martin Bandt is de duizendste die onze facebookpagina geliked heeft. Dank aan iedereen die ons leuk vind of dat nog gaat doen. Martin, we denken nog even na over een passende beloning. Of is het optreden van je zoon vanavond al beloning genoeg?

Martin Bandt: Venhill vandaag op Summer Breek 2018. Het was geweldig!

Joes Beerepoot: Gisteren bij het mooie Summer Breek was Venhill toch de ontdekking van de dag. Ze komen nog (hopelijk) met een album waar alle nummers op staan die ze gisteren speelden.

Ton Knol: Summer Breek 2018 was weer zeer geslaagd. Theater, muziek en mooi weer. De band Mooon had nog wat vinyl te koop.

Frank Spil: Vond het een leuke band! En een gezellig, goed georganiseerd festival. Volgend jaar weer!

MOOON: We had a great time playing Summer Breek last weekend, thank you!

Glock ’45: Summer Breek! Laagste punt in Noord-Holland, hoogtepunt in je leven.

Glock ’45: SUMMERBROKE THE BANK. Wat was het een prachtig feest! sws S/O naar Laurens voor de filming, Robert Bakker voor de noishuzzle en de hele Summer Breek kliek voor de mogelijkheid! ALL-RIGHT!

Chris Kuilman: Wat een geweldige programmering, zonneschijn, en gezelligheid! Dat was Summer Breek 2018. Met als afsluiting mijn favoriet! De band Jagd in de Bep tent.

Frank Spil: Jagd was super!

Jean Paul Feld: Summer Breek bedankt, was weer een leuk feestje!!

Sandra Hoeve over de catering: Was een heerlijke soep!

Wim Possel: Superlekker!

Ros Sch: Lekker eten hoor!

Sam Bakker: Geweldige dames! Het was top!

Katja Schuitema: Wat een geweldig team van vrijwilligers van Summer Breek. Het was een stralend weekend en wij waren blij dat we erbij mochten zijn! Dank en groet van het team van Het rollende Venster op Waterland.

Elene Smith (Venster op Waterland): Super leuk. Up to Summer Breek 2019.

Chris Tijsmans: Tot zover Summer Breek. “Nôh. Dat benne weer best ‘zellig weest.”

Masha Renckens: Bedankt voor het organiseren van een fantastische Summer Breek, onder de indruk van de hoge kwaliteit, èrrug genoten! Tot volgend jaar!

Jurian Kolster: Fantastisch weekend gehad!

Denise Debbie Fransz: Was zeker een ongekend succes!

  • Martijn Corbiere: Wederom goed voor elkaar, Jurian!
  • Jurian Kolster: Super dat je er weer bij was, man!
  • Martijn: Volgend jaar kom ik eerder en blijf ik langer, oké?
  • Jurian: Deal!

Marion Smit-Ludekuize: Het was geweldig! Super sfeer, gave optredens en fantastisch georganiseerd!!!!!!!!

Wout Druijf: Huilend van geluk / Jank ik mezelf in slaap.

Clara Koller: Was weer super, bedankt!

Harry Scholten: Het was weer MOOI!!

  • Patrick Mooij: Het was MOOI weer!!
  • Bert Laan: Mooi was het weer!
  • Harry: Weer was het mooi.
  • Sam Bakker: Mooi weer was het!

Dick Jonkers: Het leukste festival van de lage landen.

Emmi Strange Love Lausas: Heerlijk weer en goede bands en gewéldig folk = geniaal fantastisch festival!

Angela Hoeve: Wat een heerlijke en verrassende avond was het gisteren!

Barbje Best: Genoten.

Petra Glorie: Het was een mooie dag Summer Breek. Thanks.

Jolanda: Het was weer een feestje en uitstekend geregeld allemaal – ik heb genoten van de optredens, het eten en de zon – helemaal top.

Marc: Leuk team vrijwilligers en zo’n mooi festival op zo’n bijzondere plek.

Angelique:  Een compliment voor de organisatie want alles was aanwezig en we konden meteen lekker aan de gang.

Claudia en Petra: Wat een leuk festival, erg gezellig. Top geregeld vanuit de organisatie, ook voor ons vrijwilligers. Lekker een bakkie, snoepje, hapje. We hebben een superdag gehad. Volgend jaar weer.

Angela: Ik vond het weer super leuk! Zaterdag was prachtig weer. Ik heb genoten!

Maartje Brandt: Exclusief, goed verzorgd, aantrekkelijke programmering, vlekkeloos verloop door toegewijde vrijwilligers met een leuk kinderprogramma. Ga zo door!

Hans de G: Jullie bedankt, was een feest om bij te zijn. Een paar mooie nieuwe bandjes ontdekt en genoten van de kunstenaars en theatermakers. Een topweekend. Volgend jaar wel graag een camping voor m’n tentje, dat miste ik nog. Nu al zin in volgend jaar!

Ros Sch: Zoals ieder jaar weer één van de leukste, misschien wel hét leukste festival in z’n soort. Ieder jaar weer ontdek ik nieuwe bandjes en ben ik twee dagen lang aan het genieten. Thuisblijvers hadden het weer zo verschrikkelijk verkeerd!!!

Bert Laan: Het was weer optimaal: fijne muziek, prachtige ambiance en vooral heel veel lieve leuke mooie goede mensen. Dat maakt het echt een jaarlijks feestje. Waarvoor hulde.

Marinet Koeman: Super gezellig en fijn was het. Leve Summer Breek.

Nieuw-Volendam: Een zeer afwisselend en sfeervol programma.

Berry van Diepen: Alleen maar leuke mensen.
Dat is een inside joke van Wijnand Visser en Frank van den Berg. Wijnand en Frank zijn doorgewinterde concertgangers, ze zien honderden bands per jaar, en ze zijn ook allebei festivalorganisator, Wijnand o.a. van Summer Breek en Frank o.a. van Kaaspop. Als ze bij een of ander optreden zijn waar geen hond op af is gekomen is de grap altijd: “Alleen maar leuke mensen…!”
Afgelopen vrijdag en zaterdag was ik op Summer Breek. Dat is een klein lief festivalletje in the middle of nowhere, met goeie bandjes en een tof kinderprogramma op de zaterdag. Er komen altijd te weinig mensen op Summer Breek, dat wil zeggen er hadden er best een paar honderd bij gekund. Het festivalpubliek heeft de weg naar Etersheim nog niet gevonden. Gelukkig maar, want dat is nou juist wat Summer Breek zo fijn maakt: er is plek zat. Tussen de twee tenten waar bandjes spelen is de verbinding een kippenbruggetje van nog geen meter breed over een kikkerslootje waar paarse opblaaskrokodillen in drijven. Dat kan makkelijk want er hoeft geen 1000 man in 10 minuten overheen. Iedereen kuiert de hele dag relaxed rond tussen de podia en het eetstraatje en langs de molen.
Op het terras sprak ik zaterdag tijdens mijn late avondeten twee mensen die er werkten, ze bakten pizza’s. Ze waren buitengewoon lovend over het publiek. Iedereen was aardig en geduldig, in al die uren dat ze hadden gewerkt was er maar één mevrouw geweest die een beetje poeperig was over het zwarte korstje om haar pizza. En de kinderen! Allemaal blij en enthousiast aan het spelen, hoe kan het dat hier geen vervelende kinderen zijn?
Dat zeg ik. De mensen met irritante kinderen zijn ergens anders, in de rij in de Efteling of zo. Summer Breek heeft een uitgeselecteerd publiek van goed volk.
Alleen maar leuke mensen.